KONGRES
PISARNIŠKE ODLIČNOSTI


od 17. do 19. maja 2018

DNIURMINUTSEKUND

GH Bernardin, PortorožPrihodnost nam prinaša spremembe - le kdor se bo znal prilagoditi, bo lahko iz nje potegnil največ.


Tridnevni dogodek na enem mestu združi več kot 400 poslovnih sekretark,
tajnic, poslovnih asistentk in vodij pisarn iz cele Slovenije.

Namenjen je vsem, ki želite biti na delovnem mestu še uspešnejši, se želite razvijati in napredovati ter vas zanimajo dobre prakse kolegov iz Slovenije in tujine.

Kongres pisarniške odličnosti poleg navdihujočih predavateljev prinaša nepozabno druženje s pestrim
spremljevalnim programom, nagradami in aktivnostmi.


ZAKAJ NA KONGRESVrhunska predavateljska zasedba

Svoje znanje in izkušnje bodo delili priznani strokovnjaki in navdihujoči predavatelj z izkušnjami iz Slovenije in tujine.

Aktualne teme

Seznanili vas bomo z aktualnimi vsebinami, predstavljene ideje in primere pa boste lahko takoj prenesli v prakso.

Odlična družba

Dogodek, ki združuje več kot 400 zaposlenih v pisarniškem poslovanju iz celotne Slovenije, je najboljše mesto za tkanje novih poslovnih vezi.


PROGRAM

Četrtek, 17. maj

8.00–9.00

Registracija

9.00–9.15

Otvoritev in pozdravni nagovor

Peter Ribarič, Planet GV in Suzi Asfour, Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije

9.15–10.00

Strategije za uspešno sodelovanje z vašim šefom

Rudi Tavčar, MBA, psiholog in (bivši) šef

Šefi so taki in drugačni. So prijazni, so ostri, so zaprti, so družabni… Z nekaterimi je lažje sodelovati, z drugimi pa se zdi včasih skoraj nemogoče. Vsak šef pa, vsaj praviloma, želi s svojim delom, kar najbolje voditi organizacijo k čim večjemu uspehu. In kako sodelovati s svojim šefom, da bo tudi to sodelovanje med poslovnim asistentom, tajnico, sekretarko,… dvema, ki sta vitalno povezana, tako, da bo čim manj trenj in v obojestransko zadovoljstvo? Ugotovite, kaj za šefa pomeni uspeh, kakšni so njegovi cilji in kako pomagati na poti za doseganje le teh. Obenem pa morate najti tudi smisel v tem delu, razumeti te cilje in ob tem ne izgubiti lastne identitete in lastnega občutka uspeha. In to zahteva neprestano sodelovanje med obema. Kot par na plesišču, ki sta si zelo blizu, obenem pa ne preveč, da se ne pohodita ali celo podreta še koga. Torej! Sprejemati, se pustiti voditi, postavljati meje, spoštovati pravila, improvizirati…

10.00–10.45

Napredne komunikacijske tehnike za učinkovito vplivanje

dr. Andrej Kovačič, DOBA Fakultete

Vsak, ki želi obvladati sebe in emocije drugih, želi izvedeti več o naprednih tehnikah mojstrov komunikacije, ki omogočajo, da vplivamo na druge na nezavedni ravni, zato jih - ne da bi mi vedeli - na nas uporabljajo vrhunski mojstri. Čas je, da se nad komunikacijskimi tehnikami, ki temeljijo na socialni dinamiki, psihologiji osebnosti in delovanja zavesti in obvladovanja emocionalnih stanj (PRO-ACT), navdušimo tudi sami. Na praktično naravnanem predavanju pričakujte tudi inspiracijo za nadaljnjo osebno rast, saj boste pridobljene tehnike na področju dobrega (prvega) stika, alfa položaja in obvladovanja drugih lahko takoj uporabili.

10.45–11.15

Odmor

11.15–11.45

Javno naročanje

Direktorat za javno naročanje na Ministrstvu za javno upravo

11.45–12.15

GDPR je pred vrati

Najpomembnejše spremembe in praktični primeri

Evropska Uredba (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov se bo začela uporabljati 25. maja 2018. Do kongresa bo morala biti večina aktivnosti upravljavcev zbirk osebnih podatkov že za nami, zato bomo na kongresu opozorili na nekaj najpomembnejših sprememb in praktičnih primerov, ki bodo še bolje razjasnili določene ideje in izvajanje nadzora po 25. maju 2018.

12.15–12.45

Nova zakonodaja o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva

dr. Bojan Cvelfar, direktor Arhiva RS

12.45–14.00

Odmor

14.00–15.30

Presezite tradicionalna pričakovanja: Spreminjajoča se vloga poslovnega asistenta

Adam Fidler, vodja in ustanovitelj akademije Adama Fidlerja, strokovni trener in učitelj za poslovne asistente (predavanje bo potekalo v angleščini)

V tem navdihujočem in interaktivnem predavanju bo predavatelj predstavil koncepte in učne modele, ki vodijo k razvoju poklica osebnega in poslovnega asistenta proti srednjemu managementu in so osnova za asistente pri odličnosti delovanja v modernem poslovnem okolju.

Adam Fidler vam bo vlil samozavest in samozaupanje s tem, ko vas bo obogatil s strategijami in orodji za večjo učinkovitost pri opravljanju svoje poklicne vloge. Predavanje bo osredotočeno na kompetence, ki jih poslovni asistent potrebuje in na usmerjanje delikatnega in hkrati zelo pomembnega profesionalnega odnosa med asistentom in organizacijo kot celoto.

Predavanje je namenjeno tako novim kot tudi izkušenim poslovnim asistentom, ključne teme pa so:
- Napredno upravljanje za izkoristek svojega vpliva, prisotnosti in znanja na delovnem mestu.
- Izvršna vloga osebnih asistentov. Zakaj je le ta ključna in kako z njo povečati svoje dostojanstvo in resnost za dosego zaupanja in spoštovanja.
- Managerji in vodje. Kakšna je razlika? Kje se lahko vključi poslovni asistent? Kako lahko svojemu managerju pomagate postati boljši vodja.
- Model kompetenc poslovnega asistenta – Kaj in Kako. Vse je v vedenju in čustveni inteligenci.
- Razvoj strateškega razmišljanja in poslovnega zavedanja za dodajanje večjo vrednost svoji organizaciji in ekipi.
- Model za uspeh – ABC-D model briljantnega delovnega partnerstva.
- Povezovanje v celoto: prelomni Manifesto™ Adama Fidlerja za dolgotrajen uspeh.
- Začnimo znova, začnimo bolje: naslednji koraki in ideje za takojšnjo implementacijo pridobljenega znanja na delovnem mestu.

15.30–16.00

ADMA navdih

Petra Greiner, Slovenka leta 2017

Nobena ženska se ne rodi, kot nepremagljiva junakinja, vendar ima prav vsaka izmed nas skrite moči, s katerimi lahko premika gore. Te moči največkrat speče tičijo v nas in ko nas življenje prične premetavati sem ter tja se moramo ustaviti in jim pustiti, da iz vsake pore našega telesa pronicajo na plano. Redke matere dobijo zelo prizadetega otroka, vendar iz osebne izkušnje bojevnic boste lahko ne le v materinstvu, temveč v življenje samem postale samozavestne sopotnice lastne usode.

20.00

Podelitev priznanja Poslovna asistentka/tajnica leta 2018

Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, glasbena gostja večera Eva Černe

21.00

ADMA druženje

Petek, 18. maj
9.00–9.30

Priložnosti vodje pisarne pri sodelovanju z računovodsko službo

Melita Kolbezen, Advico

9.30–10.00

Finančno poslovanje

dr. Jožko Peterlin, SmartFin, Inštitut za Poslovne Finance

Računovodstvo niso finance, tako kot dobiček ni denar. Zato je treba vedeti, kako nastane dobiček in kako denar na računu. Predstavim vam finančne odločitve v podjetju, ki izboljšujejo denarni tok, oziroma prispevajo k ohranjanju denarnega toka iz dejavnosti. Odgovorim vam na vprašanje, kako na denarni tok vpliva finančna uspešnost, varnost, učinkovitost in obvladovanje dejavnikov tveganja.

10.00–10.20

Varni na spletu

Tadej Hren, strokovni sodelavec nacionalnega centra SI-CERT

Si predstavljate, da z enim napačnim klikom izgubite vse pomembne dokumente vašega podjetja?

V zadnjih letih na nacionalnem centru SI-CERT beležimo hiter porast spletnih goljufij in zlonamerne kode, ki cilja ravno na podjetja. Na konkretnih primerih bodo predstavljeni načini, kako spletni goljufi vzpostavijo komunikacijo z nami in zgradijo krinko verodostojnosti, kako nas prepričajo, da sami sebi naklikamo virus in kakšne posledice imajo tovrstni napadi na podjetje. Vračamo se k osnovam e-mail komunikacije, saj se kot najboljša obramba izkaže preudarno odpiranje priponk.

10.20–11.00

Kreativno razmišljanje in generiranje idej

mag. Nastja Mulej, trenerka kreativnosti, deBono.si

Kreativnost je lepa čednost. Omogoča nam, da najdemo nove rešitve, kadar stare ne delujejo več. Da najdemo druge možnosti, kadar so prve izčrpane. Da si odpremo deset novih vrat, kadar se nam prejšnja zaloputnejo. Da se usmerimo k dobremu, ne da brskamo po slabem. In kar pa je najlepše pri kreativnosti: lahko se je priučimo! Morda ne ravno v 40-minutah, a za začetek bo dovolj :)

11.00–11.30

Odmor

11.30–12.00

Jezikovna odličnost in etika v poslovnem komuniciranju

Irena Potočar Papež, Peresa

»Napiši mi sporočilo in povedal(a) ti bom, kdo si.« To velja tako za poslovno kot zasebno okolje. Sestavni del jezikovne kulture in komuniciranja pa je netiketa (e-komuniciranje), ki je v poslovnem svetu naše vsakodnevno »orodje«. Zato bomo na izobraževalnem druženju izpostavile najpomembnejša tovrstna načela, pravila in priporočila. Kaj moramo poznati in upoštevati pri pisanju in sprejemanju elektronskih sporočil, da bomo tudi s tem prispevale k odličnosti organizacije, v kateri delamo? Ob jezikovnih pravilih je namreč treba pri tem upoštevati tudi nekaj tovrstnih etičnih načel in vrednot. Nekatere že poznate, nekaterih morda še ne, zato naj bo naše srečanje priložnost za nova znanja in spoznanja.

12.00–12.45

Bonton pri poslovnih srečanjih

Barbara Merlak, diplomatka

12.45–13.05

Poslovni prostor, ki navdihuje

Kako urediti poslovne prostore, da bodo zaposleni v njih sproščeni, motivirani in polni novih idej

13.05–14.30

Kosilo

14.30–15.00

Kompetence ADME prihodnosti

mag. Saša Fajmut, magistrica psihologije in kadrovska strokovnjakinja

Trendi dogajanja na trgu delovne sile kažejo, da bo digitalizacija kmalu posegla v vse ravni našega življenja. Spremembe bodo hitre in silovite. Enostavne, rutinske naloge v našem delovnem okolju bodo postale avtomatizirane, kar bo spremenilo naš način dela in vsebino naših delovnih nalog.

Kako se bo vse to odrazilo v poklicih na področju pisarniškega poslovanja? Katere delovne naloge poslovnih sekretarjev, tajnic in vodij pisarn bo nadomestila tehnologija? Katera znanja in kompetence moramo začeti pridobivati že danes, da bomo ostali konkurenčni na trgu dela v prihodnosti?

15.00–15.20

Pokažite svojo dodano vrednost

Suzi Asfour, Waldorfska šola Maribor

Nič neobičajnega ni za waldorfsko šolo v rasti, ko je pedagoški proces v fokusu, da vse ostale dejavnosti po svojih najboljših močeh opravijo učitelji po koncu pouka. Tudi delo poslovnega sekretarja. V pomembnem razvojnem trenutku, ko so se kazale pomanjkljivosti takšne ureditve, se je vodstvo šole odločilo, da poskusijo vodenje pisarne prepustiti profesionalni poslovni sekretarki, in se čez čas odločiti, kako naprej. Januarja 2016 sem tako prevzela vodenje tajništva Waldorfske šole Maribor. S kakšnimi izzivi sem se srečevala, kako sem jih reševala in ustvarila delovno mesto, ki ga s prva ni bilo, pa na Admi 2018.

15.20–15.50

Obveznosti pri zaposlitvi novega delavca

Katere dokumente je potrebno urediti, ko podjetje zaposli novega delavca

15.50–16.30

Prihranite en dan v tednu
Nejc Avbelj

Kdaj ste nazadnje imeli preveč časa? Pravijo, da je čas denar. Kdaj ste torej nazadnje imeli preveč denarja?

Vsakodnevno se srečujemo z izzivi, kako bolj učinkovito upravljati s svojim časom in časom naših sodelavcev. Uspešno upravljanje časa temelji na naravnih zakonitostih delovanja človeškega telesa, uma in medosebnih odnosov. Zakonitosti in strategije pa lahko v pisarni zelo enostavno pretvorimo preproste tehnike, ki takoj bistveno izboljšajo našo učinkovitost.

21.00

ADMA zabava

Sobota, 19. maj
9.30–10.15

Premagovanje utrujenosti na delovnem mestu

Mateja Tuta, mojAxis

Ključni problem sodobnega življenjskega sloga je, da smo nenehno aktivni in ne poznamo več faze mirovanja oziroma počitka. Zaradi prekomernega delovanja uma začne telo izgubljati stik z umom in tudi z zavestjo, kar posledično vodi v kronično utrujenost oziroma izgorelost. Zato se moramo nujno uriti v zavestnem sproščanju in umirjanju svojega uma. Za premagovanje utrujenosti vam ponujam nekaj rešitev in sicer v obliki telesnih vaj, dihalnih tehnik in samomasaže, ki vam bodo v pomoč pri urjenju svojega uma in telesa v sproščanju.

10.15–11.00

Čuječnost na delovnem mestu

dr. Eva Škobalj

Stres na delovnem mestu povzroča telesne, čustvene in vedenjske težave, ki vplivajo tako na delavca kot na delodajalca. Ko se zahtevnost dela poveča, imajo zaposleni pogosto težave z izgorelostjo, izčrpanostjo in zmanjšano sposobnostjo koncentracije. Posledično to vodi v motnje v produktivnosti, ustvarjalnosti in konkurenčnosti. Z znanjem praks čuječnosti se lahko vsemu temu izognemo.

11.00–11.45

Kako prispevam k dvigu zaupanja in zavzetosti pri sodelavcih

dr. Eva Boštjančič

Zaupanje predstavlja temelj poslovnega sodelovanja, pa naj gre za zaupanje med posamezniki, skupinami ali organizacijami. Potrebujemo ga prav vsak dan, ko zagotavlja razvoj in kontinuiteto medsebojnih odnosov. Pomembno je tudi pri vzpostavljanju stikov z ljudmi, kadar o njih vemo zelo malo ali nič (npr. ko se srečujemo z novimi ljudmi ali novimi situacijami). Kako vzpostaviti zaupanje in kako ga ohraniti, pa bo tema tega predavanja.

11.45–12.15

Odmor

12.15–13.00

Pomen poslovne sekretarke za poslovno uspešnost podjetja

Okrogla miza z direktorji uspešnih slovenskih podjetij

13.00

Zaključek kongresa ADMA

Ostanimo povezani!

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Ob prijavi na kongres, dobi vaš šef sobotno kotizacijo brezplačno!


UDELEŽENCI O KONGRESU

Ni besede, ki bi bila dovolj veličastna, da bi opisala vas in vaše delo. Lahko izhajam iz srca, ste vsako leto boljši, imate poslanstvo. Vsako leto pridem iz ADME prerojena, samozavestna in polna novih idej in veselja do dela. Res ste moj navdih. Tudi na privatno življenje vplivate, nori občutki, to leto še posebej.Prvič v življenju sem se na odru počutila domače, sproščeno. In ko se je moje predavanje zaključilo, sem si rekla, želim si še tega in res je takoj prišlo vabilo iz Cekjskega območja, želijo da ponovim predavanje in ga še obogatim z podrobnosti za njihovo regijo. Noro pravijo pazi kaj si želiš, jaz že vem kaj si želim za naslednje leto.
Petra Arnež International Communication and Business Assistant, Comtrade
Vsak pri sebi in vsi skupaj…smo se pogovarjali, pridobivali nova znanja, naredili nekaj novih sklepov tako na poslovnem kot tudi zasebnem življenju, se družili, enotni smo si bili v igrah in ne nazadnje ugotovili, da naše izobraževanje mora ostati v takšni obliki kot je, pa čeprav smo v digitalnem času!
Aleksandra Maslarić Sektor za nove izdelke, Krka
Kongres mi predstavlja pridobitev novih znanj in poznanstev ter izmenjavo uporabnih informacij. Izbira predavateljev in navezava predavanja na predavanje je vrhunska. Združeno je uporabno s koristnim zato verjamem, da ni osebe, ki se s kongresa ne bi vračala polna pozitivne energije ter večjim elanom do dela.
Mojca Frešer poslovna sekretarka uprave podjetja Pomgrad
Tempo poslovnega sveta je vedno hitrejši in zahteva vedno več znanja. Prav osvežitev znanja in nove strokovne vsebine pa so tisto, kar mi je bilo na kongresu ADMA najbolj všeč. Vrhunski predavatelji so nas navdahnili, na delovno mesto pa sem se vrnila z veliko mero motivacije za nadaljnje delo in izboljšave. Veseli me, da sem na kongresu ADMA dobila potrditev, da je poklic poslovnih sekretark pomemben člen podjetja in da smo tajnice cenjene. Ko stopiš v dvorano, v kateri je 400 žensk s podobnim delom, podobnimi izkušnjami, polne pozitivne energije, optimizma, topline … že komaj čakaš na naslednji kongres
Nina Podgoršek poslovna asistentka, Plastika Skaza

PREDAVATELJI

 
Adam Fidler

osrednji govorec kongresa

Adam Fidler je ustanovitelj Akademije Adama Fidlerja iz Velike Britanije, ki izvaja programe izobraževanj za poslovne sekretarke, tajnice, osebne asistentke in ostale strokovnjake za poslovno podporo.

Več ...

Adam Fidler je ustanovitelj Akademije Adama Fidlerja iz Velike Britanije, ki izvaja programe izobraževanj za poslovne sekretarke, tajnice, osebne asistentke in ostale strokovnjake za poslovno podporo.

Njegova najbolj priljubljena tečaja sta Get Ahead as an Executive Pa in The Strategic Executive Assistant, ki ju v Manchestru, Londonu in na mednarodni redno izvajajo od leta 2011.

Delo Adama Fidlerja na področju pisarniškega poslovanja sega več kot dvajset let v preteklost, ko je diplomiral iz poslovnih študij in pridobil prve poslovne izkušnje kot poslovni asistent vodstvu v različnih podjetjih, med drugim v Boots PLC in Bank of America.

Leta 2008 je postal predavatelj in od takrat poučuje zaposlene v pisarniškem poslovanju po celem svetu.

 
Rudi Tavčar, MBA

psiholog

Rudi Tavčar je univ. dipl. psiholog. Vodi izobraževalne seminarje in delavnice o poslovnih pogajanjih, komuniciranju, reševanju konfliktov. Je avtor več kot 50 člankov in knjige Psihologija pogajanj.


Več ...

Rudi Tavčar je univ. dipl. psiholog. Večji del svoje poslovne poti je posvetil tržnim raziskavam,marketingu in vodenju kot solastnik in direktor podjetja Gral Marketing in kasneje Gral Iteo. Sam ali prek podjetja je vodil ustanovitve ali preoblikovanje 11 podjetij. V slovenskih in mednarodnih podjetjih vodi izobraževalne seminarje in delavnice o poslovnih pogajanjih, komuniciranju,reševanju konfliktov in kot trener programe za usposabljanje mediatorjev v državah Jugovzhodne Evrope. Je avtor več kot 50 člankov in knjige Psihologija pogajanj.

 
dr. Andrej Kovačič

DOBA Fakultete

Dr. Andrej Kovačič je v zadnjih desetih letih izvedel več sto raziskav ter svetoval in vodil večje število slovenskih podjetij. Je avtor PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik (PRO-ACT).

Več ...

Dr. Andrej Kovačič je direktor znanstvene založbe Vega, podjetja CEOS in PRO-ACT. V zadnjih desetih letih je izvedel več sto raziskav ter svetoval ali vodil večje število slovenskih podjetij tako v Sloveniji kot v tujini. Kot trener letno naredi več kot 350 ur treningov na fakultetah in v podjetjih. Je avtor PRO-Aktivnih Komunikacijskih tehnik (PRO-ACT), ki so zlasti uporabljene pri osebni komunikaciji, javnem nastopanju, prodaji in oglaševalskem scriptingu. Na DOBA Fakulteti (na kateri se izobražuje več kot 1000 študentov) poučuje Komuniciranje in nove tehnologije ter Korporativno komuniciranje in je bil v letu 2017 izbran za naj učitelja na dodiplomskih programih. Dr. Andrej Kovačič je aktiven coach, terapevt in avtor več znanstvenih ter strokovnih člankov.

 
izr. prof. dr. Eva Boštjančič

Filozofska fakulteta, Oddelek za psihologijo

Izr. prof. dr. Eva Boštjančič je vrhunska raziskovalka s področja vodenja in pozitivnih pristopov v organizacijah.

Več ...

Izr. prof. dr. Eva Boštjančič je po zaključenem šolanju na Srednji pedagoški šoli nadaljevala študij na ljubljanski Filozofski fakulteti. Nalogo z naslovom Kakšen je dober jumbo plakat, je uspešno zagovarjala junija 1996, pod mentorstvom prof. dr. Janeka Muska.

Po letu prakse se je odločila za nadaljevanje študija na podiplomski stopnji, ki jo je zaključila februarja 2002 z zagovorom magistrskega dela Osebnostne značilnosti uspešnih managerjev, pod mentorstvom prof. dr. Edvarda Konrada. Leta 2008 je postala doktorica znanosti z disertacijo Vpliv vedenja in motivov vodje na pripadnost, delovno učinkovitost, motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih.

Leta 1996 je sprejela delovno mesto svetovalke v svetovalnem podjetju iz Ljubljane, ki se je ukvarjalo s svetovanjem na področju managementa kadrovskih virov ter direktnim iskanjem in selekcijo kadrov. Njene delovne naloge so bile dveh vrst. Delala je na številnih svetovalnih projektih s področja kadrovskega managementa ter samostojno vodila številna iskanja in selekcije vodstvenih in vodilnih kadrov.

Nato je opravljala naloge svetovalke in pokrivala področje kadrovskega svetovanja v lastnem podjetju: direktno iskanje in selekcija vodilnih in visoko strokovnih kadrov, analize delovnega zadovoljstva, psihološko svetovanje managerjem, merjenje organizacijske klime in kulture, uvajanje letnih razgovorov, učinkovito vodenje kadrovske funkcije v podjetju, pomoč pri konfliktnih/kriznih situacijah in svetuje na področju razvoja kadrov.

Leta 2004 je začela sodelovati s Katedro za psihologijo dela, na ljubljanskem Oddelku za psihologijo. Najprej kot asistentka, od jeseni 2011 kot docentka in nosilka predmetov: Psihologija dela, Kadrovska psihologija, Organizacijska psihologija, Psihološka diagnostika in ukrepi v delovnem okolju.

 
Petra Greiner

Slovenka leta 2017

Mati treh otrok, ki se ji je zaradi posebne drugorojenke svet obrnil na glavo je usodo vzela v svoje roke in ustanovila neprofitni Zavod 13, ki ponuja pomoč celotni družini posebnih otrok.

Več ...

Mati treh otrok, ki se ji je zaradi posebne drugorojenke svet obrnil na glavo je usodo vzela v svoje roke in ustanovila neprofitni Zavod 13, ki ponuja pomoč celotni družini posebnih otrok. Svoja razmišljanja zapisuje na portalu, iskreno pričuje o drugačnem starševstvu in družbi kaže njen pravi obraz. Za svohe delo je iz rok predsednika države prejela nagrado Jabolko navdiha in po glasovanju bralcev revije Jana postala Slovenka leta.

 
dr. Eva Škobalj

avtorica in predavateljica

Dr. Eva Škobalj je letos napisala in izdala knjigo Čuječnost in vzgoja. Je tudi avtorica dveh pravljic za otroke in odrasle. Organizirala je vrsto odmevnih kulturnih dogodkov, med drugim obisk Dalajlame v Sloveniji, v letih 2010 in 2012.

Več ...

Dr. Eva Škobalj je zaposlena na Prvi gimnaziji v Mariboru kot profesorica španskega jezika. Leta 2004 je pridobila naziv magistrice kulturne antropologije in leta 2012 naziv doktorice znanosti na oddelku za romanske jezike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2017 je napisala in izdala knjigo Čuječnost in vzgoja. Je tudi avtorica dveh pravljic za otroke in odrasle Čarobno pletivo in Vrtnar ter kratkih zgodb z naslovom Svetnik. Organizirala je vrsto odmevnih kulturnih dogodkov, med drugim obisk Dalajlame v Sloveniji, v letih 2010 in 2012, ter je bila pobudnica obiska Nobelovega nagrajenca Mohammeda Yunusa v Sloveniji. Kot predavateljica vodi predavanja, seminarje in delavnice na temo čuječnosti. S praksami čuječnosti se ukvarja že 30 in je na tem področju razvila inovativne pristope in načine, s katerimi dosegamo dvig mentalnih sposobnosti in večjo učinkovitost v osebnem in poslovnem življenju. S predstavitvami sodeluje na mednarodnih konferencah in simpozijih o čuječnosti in nevroznanosti. V osebnem življenju je poročena in mati dvema otrokoma. Hkrati je neutrudna popotnica, ljubiteljica narave, umetnosti in predvsem znanja.

 
mag. Nastja Mulej

trenerka kreativnosti, deBono.si

Nastja Mulej si je z svoje poslanstvo postavila, da ljudi nauči, kako bi lahko namerno uporabljali svoje možgane in razmišljali kreativno in konstruktivno, kako bi manj komplicirali in postali bolj učinkoviti ter kako bi na svet okoli sebe gledali s humorjem in več zavzetosti.

Več ...

Nastja se je naveličala kritiziranja, zapravljanja časa in slabih odnosov v okolju okoli sebe. Zato si je postavila za svoje poslanstvo, da ljudi – ki jih to le zanima – nauči, kako bi lahko namerno uporabljali svoje možgane in razmišljali kreativno in konstruktivno, kako bi manj komplicirali in postali bolj učinkoviti ter kako bi na svet okoli sebe gledali s humorjem in več zavzetosti. Pri svojem cilju si kot licencirana trenerka pomaga z orodji, ki sta jih razvila dr. Edward de Bono (Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje, Enostavnost in CoRT – poučevanje razmišljanja v šolah) ter Dimis Michaelides (12 dejavnikov inoviranja, I.D.E.A.S.), ki ju je sama prvič pripeljala v Slovenijo že leta 2003 in 2012, prevedla pa tudi mnoga njuna dela.

Želi, da bi njeni otroci živeli v tolerantni in inovativni družbi blagostanja ter se na vse načine trudi sprožiti pozitivno revolucijo med ljudmi.

 
mag. Saša Fajmut

magistrica psihologije in kadrovska strokovnjakinja

Mag. Saša Fajmut ima več kot desetletje delovnih izkušenj na kadrovskem področju, kjer je delala tako za domača kot tuja mednarodna podjetja. Njeno osrednje delovno področje je poglobljena ocena in razvoj vodstvenih kompetenc.

Več ...

mag. Saša Fajmut ima več kot desetletje delovnih izkušenj na kadrovskem področju, kjer je delala tako za domača kot tuja mednarodna podjetja (Novo Nordisk, Goodyear Dunlop, NLB, HTS IC). V tem času se je razvila iz kadrovskega generalista v vodjo kadrovske službe, z odgovornostjo za zaposlene in vzpostavitev strateških kadrovskih procesov v organizacijah po vsej Adriatik regiji.

Po izobrazbi je psihologinja z zaključenim znanstvenim magisterijem iz klinične psihologije, končala pa je tudi študij MBA v Zagrebu. Je aktivna predavateljica, moderatorka delavnic ter avtorica kolumn v The Slovenia Times.

 
Melita Kolbezen

Advico

Melita Kolbezen ima 20 let izkušenj s področja računovodstva in kontrolinga. Je direktorica računovodskega podjetja Advico in predavateljica na Slovenskem inštitutu za revizijo.

Več ...

Melita Kolbezen je direktorica podjetja Advico d.o.o. Je magistra ekonomije z 20 letnimi izkušnjami s področja računovodstva in kontrolinga. Vrsto let je delovala v skupini povezanih podjetij na različnih trgih, leta 2012 pa je ustanovila lastno podjetje za poslovno svetovanje Advico d.o.o. Je predavateljica na Slovenskem inštitutu za revizijo za pridobitev strokovnega naziva pooblaščeni revizor in članica usmerjevalnega odbora za podiplomski študij s področja financ in bančništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

 
Barbara Merlak

diplomatka

Barbara Merlak se z modo ukvarja že več kot dvajset let. Šest let življenja v Madridu, kjer je bila soproga veleposlanika in direktorja evropske agencije, je kronala z izvolitvijo za podpredsednico Damas Diplomaticas del Reino de Espana.

Več ...

Barbara Merlak, univ.dipl. ekonomistka, se z modo ukvarja že več kot dvajset let, tako na področju svetovanja kot tudi izobraževanja. Po šestih letih življenja v Madridu, kjer je bilo njeno delo soproge veleposlanika in direktorja evropske agencije kronano z izvolitvijo za podpredsednico Damas Diplomaticas del Reino de Espana, je po vrnitvi v Slovenijo uresničila svoje dolgoletne sanje in odprla Stilistični atelje Barbara in se v vlogi predavateljice na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled posvetila izobraževanju študentov, kjer predava o celostni zunanji podobi poslovnega človeka in pravilih vedenja.

Izkušnje je nabirala po v Sloveniji in po Evropi. Pri svojem delu - svetovanju in pomoči ženskam, ki se morajo urediti tako za vsakodnevne poslovne priložnosti kot tudi za za svečane in posebne - pozornost posveča izvirnosti, eleganci, stilski ubranosti z dogodkom in osredotočenosti na osebnost stranke.

 
Irena Potočar Papež

univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenščine

Njen prav poseben izziv je navdušiti nenavdušene za (samo)izobraževanje in delanje lastne osebnostne inventure. Svoj poslovni svet plemeniti in osmišlja z izvajanjem izobraževanj, vodenjem prireditev za različne ciljne skupine in priložnosti ter lektoriranjem.

Več ...

Irena Potočar Papež je univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenščine. Po 24 letih delovne dobe, v kateri je »prepotovala poslovne kraje« od vrtca, dveh osnovnih šol in srednje šole (vključno z gimnazijo) do lokalne javne uprave in gospodarstva, še vedno iskreno na »zlajnano« vprašanje Kaj bi študirala, če bi se še enkrat odločala? z navdušenjem odgovori, da točno to, kar je.

 
dr. Jožko Peterlin

Smartfin, Inštitut za poslovne finance

dr. Jožko Peterlin je preizkušen poslovni finančnik in ustanovitelj Inštituta za poslovne finance Smartfin. Bil je finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe v banki, član uprave Telekoma Slovenije.

Več ...

dr. Jožko Peterlin, preizkušen poslovni finančnik je ustanovitelj Inštituta za poslovne finance Smartfin. Bil je finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe v banki, član uprave Telekoma Slovenije. Več kot 10 let član odbora evropskega (EACT) in mednarodnega (IGTA) združenja poslovnih finančnikov. Peterlin je avtor in soavtor mnogih knjig in člankov. Poleg svetovanja in vodenja financ v podjetjih je tudi eden najbolj priljubljenih voditeljev delavnic in seminarjev, ki zagotovo spremenijo prioriteto poslovnih aktivnosti udeležencev. Leta 2011, 2012, 2013 in 2016 je bil po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex izbran za najuglednejšega finančnega strokovnjaka v Sloveniji.

 
Tadej Hren

nacionalni center SI-CERT

Tadej Hren je izkušen strokovnjak na področju omrežne in informacijske varnosti. Sodeloval je tudi s policijo pri kriminalističnih preiskavah vdorov v elektronske račune slovenskih podjetij in leta 2012 prejel priznanje FBI za pomoč pri preiskavi botneta.

Več ...

Tadej Hren je zaposlen pri nacionalnem centru za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT in je izkušen strokovnjak na področju omrežne in informacijske varnosti. Sodeloval je tudi s policijo pri kriminalističnih preiskavah vdorov v elektronske račune slovenskih podjetij in leta 2012 prejel priznanje FBI za pomoč pri preiskavi botneta.

 
Mateja Tuta

prof. športne vzgoje, axis terapevtka, učiteljica joge

Že dobro desetletje delujem kot samostojna podjetnica. Učim jogo, masiram, svetujem in izobražujem za preventivo zdravja. S tremi glavnimi pristopi (masaža, hrana in vadba) pomagam ljudem vseh starostnih skupin pri ustvarjanju in ohranjanju zdravega načina življenja.

Več ...

Že dobro desetletje delujem kot samostojna podjetnica. Učim jogo, masiram, svetujem in izobražujem za preventivo zdravja. S tremi glavnimi pristopi (masaža, hrana in vadba) pomagam ljudem vseh starostnih skupin pri ustvarjanju in ohranjanju zdravega načina življenja. Dejstvo, da se je človek s sodobnim načinom življenja preveč oddaljil od naravnih zakonitosti gibanja, prehranjevanja, čustvovanja in zdravljenja, me vodi k bolj celostnemu dojemanju in obravnavanju telesa. Pri svojem delu namreč ugotavljam, da imajo ljudje premalo znanja o delovanju telesa. Zato je v prvi vrsti moje poslanstvo učiti posameznika veščin življenja, pri čemer združujem različna znanja in prijeme.

 
Suzi Asfour

poslovna sekretarka

Suzi Asfour, poslovna sekretarka s 25-letnimi delovnimi izkušnjami, ki si jih je pridobila v gospodarstvu, kot samostojna podjetnica, zadnji 2 leti pa v šolstvu.

Več ...

Suzi Asfour, poslovna sekretarka s 25-letnimi delovnimi izkušnjami, ki si jih je pridobila v gospodarstvu, kot samostojna podjetnica, zadnji 2 leti pa v šolstvu. Je tajnik VIZ Waldorfska šola Maribor, soavtorica treh strokovnih priročnikov, prejemnica prestižnega naziva tajnica leta 2005 in priznanja za najboljša strokovna dela v letu 2007. Večkrat piše in predava s področja pisarniške odličnosti ter moderira različne dogodke. 5 let pa že vodi združenje Zvezo klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije. Več o njej pa najdete na njeni spletni strani: http://suziasfour17.wixsite.com/suzi-asfour-1

 
Nejc Avbelj

glasbenik, organizator, producent, predavatelj

Nejc Avbelj zase trdi, da je produktiven le dve uri na dan. V predavanju "25 ur na dan" bo predstavil najboljše strategije in metode učinkovitega upravljanja s časom.

Več ...

Nejc Avbelj, univ. dipl. pravnik in dipl. glas. violinist se je s pomenom učinkovitega upravljanja s časom soočil že tekom študija, ko je kombiniral dva zahtevna študija hkrati. Danes usklajuje mednarodno glasbeno kariero z vodenjem dveh uspešnih podjetij. Zase trdi, da je produktiven le dve uri na dan.

V predavanju "25 ur na dan" bo predstavil najboljše strategije in metode učinkovitega upravljanja s časom, ki jih lahko takoj uporabite v svojem poslovnem in zasebnem življenju.

 
Eva Černe

glasbena gostja Podelitve izbora Poslovna asistentka/tajnica leta 2018

Eva Černe je magistra akademska glasbenica pevka. Leta 2006 je na RTVSLO zmagala na Bitki talentov. Za nagrado je prejela nastop na Emi 2007, kjer se je uvrstila na drugo mesto.

Več ...

Eva Černe je magistra akademska glasbenica pevka. Leta 2006 je na RTVSLO zmagala na Bitki talentov. Za nagrado je prejela nastop na Emi 2007, kjer se je uvrstila na drugo mesto. Na Slovenski popevki 2007 je po izboru občinstva prejela prvo nagrado festivala. Eme se je udeležila še leta 2008 in 2009. Istega leta je nastopila na "Slovenski popevki" in se uvrstila na drugo mesto. Kot operna solistka redno gostuje v SNG Opera in balet Ljubljana ter v narodnem gledališču Opera in balet Maribor. Leta 2016 je v produkciji muzikala Veronika Deseniška nastopila v naslovni vlogi. Maja leta 2017 pa je nastopila z do sedaj najzahtevnejšo vlogo Marije v muzikalu Moje pesmi, moje sanje, s katerim gostuje po vsej Sloveniji. Kot profesorica petja poučuje v glasbenem centru Černe-Avbelj.

KOTIZACIJE

Ob prijavi z Zgodnjo redno ali Redno kotizacijo dobite letno ADMA naročnino v vrednosti 79,90€ BREZPLAČNO.
Naročnina vsebuje: 6 številk revije ADMA, dostop do ADMA portala ter 6 ADMA delavnic. *

ZGODNJA NAROČNIŠKA
350 €

Velja za naročnike revije ADMA ob prijavi in plačilu do 28. 2. 2018.
Kotizacija vključuje:

- udeležbo na vseh predavanjih
- pogostitve med odmori
- 2x ADMA večerno zabavo
- gradivo oz. prezentacije govornikov
- brezplačna sobotna kotizacija za šefaPopusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.

ZGODNJA REDNA
390 €

Velja ob prijavi in plačilu do 28. 2. 2018.
Kotizacija vključuje:- ADMA naročnino za leto dni*
- udeležbo na vseh predavanjih
- pogostitve med odmori
- 2x ADMA večerno zabavo
- gradivo oz. prezentacije govornikov
- brezplačna sobotna kotizacija za šefa


Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.

Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom računa na IBAN SI56 0292 1008 9918 850 (Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana), sklic na št. 4192 - (matična št. plačnika).

* ADMA naročnina OMOGOČA BREZPLAČNO UDELEŽBO NA ŠESTIH ADMA SEMINARJIH:
  • 30. januar, STILSKI NASVETI ZA UREJEN POSLOVNI VIDEZ (Barbara Merlak, diplomatka)
  • 14. februar, TEHNIKE SPROŠČANJA (Mateja Tuta, mojAxis)
  • 13. junij, SAMOZAVESTNA GOVORICA TELESA (Edvard Kadič)
  • 27. september, ČUSTVENO OPISMENJEVANJE - V VRTINCU ČUSTEV (Milena Tuta, mojAxis)
  • 25. oktober, KOMUNIKACIJA V KONFLIKTNIH SITUACIJAH (Rudi Tavčar, MBA)
  • 29. november, ADMA DAN ZAME


Po preteku zgoraj navedenih zgodnjih cen kotizacij, ki veljajo do 28. februarja 2018, bodo veljale naslednje cene:
- zgodnja naročniška 370€, zgodnja redna 410€ (do 31. marca 2018),
- zgodnja naročniška 390€, zgodnja redna 430€ (do 30. aprila 2018).

Po preteku zgodnjih cen kotizacij bo veljala redna cena. Naročniška 400€, redna 440€.
Cene ne vključujejo DDV.


FOTOUTRINKI 2017


SPONZORJI

Kongres ADMA se letos vrača v večjo, prostornejšo in najsvetlejšo dvorano kongresnega centra GH Bernardin, v dvorano Europa. Osupljiv pogled na morje, sodobna tehnologija in prostornost dvorane, bodo poskrbeli za admastično doživetje.
Grand Hotel Bernardin

Obala 2
6320 Portorož
T: 05 690 70 00 | F: 05/690 70 10
E: booking@bernardingroup.si
W: www.bernardingroup.si


T: 080 33 44
E: izobrazevanje@planetgv.si

Nočitve urejate neposredno s ponudniki kapacitet. Kontaktne podatke imajo objavljene na svojih spletnih straneh. Ob rezervaciji nujno navedite, da ste udeleženka/udeleženec kongresa ADMA. Sobe bodo za udeležence rezervirane do konca marca 2018, po tem datumu bodo sobe na voljo glede na aktualno razpoložljivost po hotelih, zato vas vabimo, da pohitite s prijavo in rezervacijo nočitev!

GH Bernardin 5*

Minimalno bivanje 2 noči:
Dvoposteljna soba: 81€/nočitev z zajtrkom na osebo
Enoposteljna soba: 135€/nočitev z zajtrkom

Podaljšano bivanje (sobota, nedelja):
Dvoposteljna soba: 83€/nočitev z zajtrkom in večerjo na osebo
Enoposteljna soba: 105€/nočitev z zajtrkom in večerjo

Dodatne ugodnosti:
Za rezervacije do 18. februarja: 10% popust
Za rezervacije med 18. februarjem in 18. marcem: 5% popust

Cena vključuje:
- Uporaba hotelskega bazena, Paradise Spa (7.00–19.00)
- Brezžični dostop do interneta
- Parkirišče
- Ob rezervaciji podaljšanega bivanja 1-kraten vstop v savno

Povsod se prišteje še turistična taksa: 1,27€ na osebo na noč in prijavnina 1€ na osebo.


Hotel Histrion 4*

Minimalno bivanje 2 noči:
Dvoposteljna soba: 63€/nočitev z zajtrkom na osebo
Enoposteljna soba: 99€/nočitev z zajtrkom

Podaljšano bivanje (sobota, nedelja):
Dvoposteljna soba: 64€/nočitev z zajtrkom in večerjo na osebo
Enoposteljna soba: 86€/nočitev z zajtrkom in večerjo

Dodatne ugodnosti:
Za rezervacije do 18. februarja: 10% popust
Za rezervacije med 18. februarjem in 18. marcem: 5% popust

Cena vključuje:
- Uporaba hotelskega bazena, Paradise Spa (7.00–19.00)
- Brezžični dostop do interneta
- Parkirišče
- Ob rezervaciji podaljšanega bivanja 1-kraten vstop v savno

Povsod se prišteje še turistična taksa: 1,27€ na osebo na noč in prijavnina 1€ na osebo.


Hotel Vile Park 3*

Minimalno bivanje 2 noči:
Dvoposteljna soba: 52€/nočitev z zajtrkom na osebo
Enoposteljna soba: 76,5€/nočitev z zajtrkom

Podaljšano bivanje (sobota, nedelja):
Dvoposteljna soba: 46€/nočitev z zajtrkom in večerjo na osebo
Enoposteljna soba: 64€/nočitev z zajtrkom in večerjo

Dodatne ugodnosti:
Za rezervacije do 18. februarja: 10% popust
Za rezervacije med 18. februarjem in 18. marcem: 5% popust

Cena vključuje:
- Uporaba hotelskega bazena, Paradise Spa (7.00–19.00)
- Brezžični dostop do interneta
- Parkirišče
- Ob rezervaciji podaljšanega bivanja 1-kraten vstop v savno

Povsod se prišteje še turistična taksa: 1,27€ na osebo na noč in prijavnina 1€ na osebo.ORGANIZATORJA

SPONZORJI


Sponzorji


Lepa v svoji koži že od leta 1970. Kozmetika Afrodita, vodilna slovenska kozmetična hiša, je strateško načrtovana blagovna znamka trajne in konstantne kakovosti. V lastnih laboratorijih razvija formule izdelkov, ki temeljijo na visokem deležu naravnih aktivnih sestavin ter ne vsebujejo parabenov, silikonov, parafina, alergenih parfumov in umetnih barvil. Vsi izdelki so podvrženi natančnim fizikalno-kemijskim, mikrobiološkim in dermatološkimim testom, nadzorom pediatra ter testom učinkovitost. Ker spoštujejo življenje in možnost svobodne izbire, izdelkov niti v končni niti v nobeni vmesni razvojni fazi ne testirajo na živalih, na tej osnovi pa že vrsto let izbiramo tudi dobavitelje surovin.

V podjetju RT-TRI, d.o.o. vam pridemo naproti z idejami, ki jih udejanjimo z izdelki. Vsi naši izdelki so moderni – kvalitetni in uporabni. So v koraku z zadnjimi trendi in tehnologijami. Zagotovite si izvrstne izdelke dovolj v naprej, nam pa prepustite personalizacijo z logotipom ali sloganom po vaši želji in pravočasno dobavo. Vsekakor je pravi čas za razmišljanje o novoletnih darilih že sedaj. Z veseljem vam izdelke tudi pokažemo v našem razstavnem prostoru v Trzinu kamor ste vljudno vabljeni.

Podjetje NAGP produkcija se ukvarja z organizacijo velikih kulturnih dogodkov ter organizacijo dogodkov s kulturnim pridihom za podjetja. Kot specialisti za glasbene in glasbeno-scenske dogodke sledimo vrednoti "najboljše za najboljše". Nudimo celostno produkcijsko izvedbo dogodkov: od zamisli, načrtovanja, tehnične zasnove in izvedbe, vodenja projekta, do končne realizacije in postprodukcijskih dejavnosti.


Uradna kava kongresa


Delikomat je slovensko podjetje, kjer že 20 let skrbimo za bogato in kvalitetno ponudbo kav, toplih napitkov in prigrizkov v številnih podjetjih, šolah, bolnišnicah, bencinskih servisih in drugih ustanovah. Zaupa nam več kot 3 tisoč podjetij, ki nam prepuščajo prijetno skrb, da njihove zaposlene in poslovne partnerje razvajamo z odlično kavo. Podjetje Delikomat s široko servisno mrežo oskrbuje kar 7 tisoč avtomatov po vsej Sloveniji in zaposluje že več kot 110 ljudi. Kavomati ponujajo kave priznanih blagovnih znamk (Jacobs, Nescafe, Barcafe, ...), odlikujejo pa jih tudi hitrost priprave in enostavnost plačila. V podjetju uvajamo najsodobnejše tehnologije plačilnih sistemov, ki omogočajo plačila s kreditnim ključem in mobilnim telefonom preko plačilnega sistema Moneta. Razvoj podjetja je posledica stalnih procesnih izboljšav, izboljševanja storitve servisiranja in številnih novosti v ponudbi.


Medijski pokroviteljRevija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti in trendov s področja informacijskih tehnologij. Ker želimo, da so novice v reviji čim bolj ažurne, revija izhaja dvakrat mesečno, in sicer vsak drugi in četrti četrtek v mesecu. Letno tako izide enaindvajset številk, novoletna ter poletni izdaji pa so dvojne.

EKIPA

Isabela Kovačič, vodja projekta
T: 01 30 94 413
E: isabela.kovacic@planetgv.si

Polona Koštomaj, sponzorska sodelovanja
T: 01 30 94 449
E: polona.kostomaj@planetgv.si